Indonesia planlegger å subsidiere rundt 5000 dollar per elbil

Indonesia sluttfører subsidier for kjøp av elektriske kjøretøy for å fremme populariteten til lokale elektriske kjøretøy og tiltrekke flere investeringer.

14. desember sa den indonesiske industriministeren Agus Gumiwang i en uttalelse at regjeringen planlegger å gi subsidier på opptil 80 millioner indonesiske rupiah (omtrent 5 130 amerikanske dollar) for hvert innenlandsk produsert elektrisk kjøretøy, og for hvert hybrid elektrisk kjøretøy.Det gis et tilskudd på rundt 40 millioner IDR, med et tilskudd på rundt 8 millioner IDR for hver elektrisk motorsykkel og om lag 5 millioner IDR for hver motorsykkel som konverteres til å drives med elektrisk kraft.

Den indonesiske regjeringens subsidier tar sikte på å tredoble det lokale elbilsalget innen 2030, samtidig som de får inn lokale investeringer fra elbilprodusenter for å hjelpe president Joko Widodo med å bygge en urfolks ende-til-ende forsyningskjedevisjon for elbiler.Ettersom Indonesia fortsetter arbeidet med å produsere komponenter innenlands, er det uklart hvor stor andel av kjøretøyene som må bruke lokalt produserte komponenter eller materialer for å kvalifisere for tilskuddet.

Indonesia planlegger å subsidiere rundt 5000 dollar per elbil

Bildekreditt: Hyundai

I mars åpnet Hyundai en elbilfabrikk i utkanten av den indonesiske hovedstaden Jakarta, men den vil ikke begynne å bruke lokalproduserte batterier før i 2024.Toyota Motor vil begynne å produsere hybridbiler i Indonesia i år, mens Mitsubishi Motors vil produsere hybrid- og elektriske kjøretøy i årene som kommer.

Med en befolkning på 275 millioner, kan bytte fra kjøretøy med forbrenningsmotor til elektriske kjøretøy lette byrden med drivstoffsubsidier på statsbudsjettet.Bare i år har regjeringen måttet bruke nesten 44 milliarder dollar for å holde de lokale bensinprisene lave, og hver reduksjon i subsidier har utløst omfattende protester.


Innleggstid: 16. desember 2022